Preskočiť na hlavný obsah

Štítky lekcií ➡️ štítky klientov

· 2 minúty čítania
Honza Bouchner
zakladatel a tech lead Zenamu.com

Máme pre vás skvelú novinku! 🚀 Do Zenamu sme pridali možnosť priraďovať novovypisovaným termínom vedľa dátumu, ceny a platobných možností aj štítky.

Štítky sú skvelý spôsob k uľahčeniu orientácie klientov vo vašej ponuke. A rovnako tak aj pre vás – pre zlepšenie prehľadu o svojich klientoch 🙂.

Ako si vytvoriť vlastný rezervačný systém

· 2 minúty čítania
Honza Bouchner
zakladatel a tech lead Zenamu.com

Nezáleží na tom, či ste nadšený začínajúci lektor s postupne sa tvoriacou komunitou cvičiacich alebo etablované jógové štúdio. Obe tieto podnikania so sebou nesú nutnosť byť vidieť na internete a nechať sa objaviť novými zvedavými praktizujúcimi.

Bez toho, aby vaše sociálne siete Facebook alebo Instagram dopĺňala ponuka vašich služieb, to nejde. Ideálne s možnosťou rýchlej rezervácie a platby klientom.

Ako prepojiť rezervačný systém s marketingovými nástrojmi Mailchimp a SmartEmailing

· 2 minúty čítania
Honza Bouchner
zakladatel a tech lead Zenamu.com

Dobre nastavená e-mailová komunikácia je základom úspešného prevádzkovania praxe. Pomáha budovať pevnejšie vzťahy so stávajúcimi klientmi a udržuje informovaných aj klientov, ktorí k vám možno už nejaký ten piatok nezavítali.

Pýtate sa, ako vám v tom môže pomôcť náš rezervačný systém?

Jak si nechat uznat certifikát Instruktora jógy ze zahraničí?

· 5 minút čítania
Honza Bouchner
zakladatel a tech lead Zenamu.com

V jednom z našich minulých článků (Jak se stát instruktorem jógy) jste se dočetli, jaký kurz nebo certifikát potřebujete k tomu, abyste se mohli začít jógou oficiálně živit, jak dlouho kurz instruktora trvá a kolik stojí, a další užitečné informace pro další rozhodování a směřování v rámci jógové praxe.

Dnes se podíváme na to, jakým způsobem si lze nechat uznat vaši odbornou kvalifikaci pro vyučování jógy v případě, že jste kurz absolvovali v zahraničí a nyní byste toto vzdělání rádi uplatnili v ČR.

Jak rozvíjet svou jógovou praxi a vyhnout se syndromu vyhoření

· 5 minút čítania
Stefanie Arend
Instruktorka Jin Jógy, holistická koučka, nutriční specialistka a autorka bestsellerů

Článek od Stefanie Arend, německé lektorky a autorky bestsellerů o józe. Text byl přeložen s laskavým svolením Stefanie na základě originálu.


Je ironií přiznat, že jako instruktorka jógy jsem zažila dvakrát úplné vyhoření. No nezní to legračně? Někdo se vám svěří, že je vyhořelý, a vy zjistíte, že jde o instruktorku jógy!

Vyhořet však může každý – bez ohledu na to, jaké povolání vykonává.

Rozdelené platby pre rôzne typy udalostí = väčšia flexibilita 🔥

· 2 minúty čítania
Honza Bouchner
zakladatel a tech lead Zenamu.com

Zenamu teraz ponúka možnosť nastaviť si platobné metódy (osobne, kartou, bankovým prevodom) pre každú jednotlivú lekciu, kurz alebo workshop samostatne.

Prijímate platby spôsobom, ktorý vám pre rôzne udalosti vyhovuje najviac 😉. Až do dneška sa platby za všetky vaše udalosti riadili centrálnym spôsobom podľa toho, čo bolo práve zapnuté v nastavení.

Ak bola aktívna platba "Osobne na mieste", možnosť takto zaplatiť mali všetci klienti pri všetkých typoch udalostí - každú lekciu, workshop aj kurz bolo možné zaplatiť na mieste, aj keď ste si to napr. u workshopov a kurzov príliš neželali. Tak sme sa do toho pustili a vymysleli riešenie 💪.

Olga Uková - Cvičit začínala doma podle knížky, dnes vede úspěšné jógové studio

· 11 minút čítania
Babu Červenková
zakladatelka a programátorka Zenamu.com... a taky nadšená jogínka ;)

Olga Uková vede společně se svým mužem Penzion UKO, který hostí jedno z nejkrásnějších jógových studií v srdci Jizerských hor. Já mám to štěstí, že ho mám kousek od domova, a tak si sem často chodím zacvičit. A můžu říct, že ať už jdu na jógu restorativní, jemnou nebo vlastně jakoukoliv, vždy je to jak pohlazení na duši. S Olgou Ukovou jsme si povídaly o jógových začátcích v dobách komunismu, vedení jógového studia i odhodlání, které je pro začínající lektory tím nejdůležitějším.

10 tipů pro jógová studia, jak ušetřit na nákladech za jógamatky

· 7 minút čítania
Babu Červenková
zakladatelka a programátorka Zenamu.com... a taky nadšená jogínka ;)

Nabízet ve studiu podložky k zapůjčení je dnes už téměř samozřejmostí. Každý klient mířící na vaše lekce rovnou z práce jistě ocení, že s sebou nemusí po celý den tahat tento poněkud neskladný „válec“. Nechť zvednou ruku všichni, kdo se někdy s jógamatkou proplétali přeplněným autobusem, nebo ji při odchodu na poslední chvíli někde zapomněli 🙂.

yogamat

Jak se stát instruktorem jógy v ČR?

· 6 minút čítania
Honza Bouchner
zakladatel a tech lead Zenamu.com

Pokud už jste někdy dříve pátrali po článcích, které vám v ucelené formě zodpoví na všechny otázky týkající se toho, jak se stát lektorkou nebo lektorem jógy, možná jste stejně jako já došli k tomu, že s množstvím získaných informací přibývají i dalších dotazy:

  • Jaký kurz nebo certifikát potřebuji k tomu, abych se mohl/a začít jógou živit?
  • Jaký je rozdíl mezi instruktorem 1., 2. a 3. třídy, případně RYT (Registered Yoga Teacher) 200, 300 a 500?
  • Jaký je postup pro schválení certifikátu získaného v zahraničí?
  • Jak dlouho kurz instruktora jógy trvá a kolik to stojí?

Následující článek shrnuje veškeré mé poznatky a věřím, že spousta z vás v něm nalezne přínosné informace pro své další rozhodování a směřování.

Jak provozovat jógové studio?

· 5 minút čítania
Rachel Scott
Učitelka učitelů jógy. Jóga blogerka. Milovnice kávy ☕️

Článek od Rachel Scott, kanadské lektorky a blogerky měsíce na portálu Yogapedia.com. Text byl přeložen s laskavým svolením Rachel na základě originálu.

Šest způsobů, jak udržet vaše jógové studio v zisku

Udržet provoz jógového studia je obtížné. Vím to z vlastních zkušeností ze studií Yoga Works v New Yorku a YYoga ve Vancouveru. Obě studia jsou pobočkami větších řetězců jógových studií.

Možná se domníváte, že s rostoucími cenami se jógovým studiím zvyšují i příjmy. Tak tomu ale není. Nájem, náklady na lektory a další personál, na praní, vybavení a úklid. To vše příjmy postupně snižuje. Zde je šest tipů, jak se s těmito problémy efektivně vypořádat.

Rezervačný systém vám pomôže s vašim podnikaním

· 4 minúty čítania
Babu Červenková
zakladatelka a programátorka Zenamu.com... a taky nadšená jogínka ;)

Rezervačný systém vám umožní, aby vaši klienti samostatne vykonávali rezervácie a platili za vaše lekcie. Ak používate systém permanentiek alebo vstupov, môžu si ich klienti zakúpiť online bez vašej účasti.

Možno si myslíte, že váš súčasný spôsob rezervácií cez telefón, WhatsApp, e-mailové, či Instagram správy je pre vás dostatočný a váhate, či je pre vás prechod na rezervačný systém to pravé. S rastúcim počtom klientov však rastie aj čas, ktorý strávite s každou rezerváciou a komunikáciou s klientom.

Rezervačný systém je viac než len softvér, ktorý vám pošle e-mail s potvrdením objednávky.

Prechod si preto väčšina jógových štúdií a lektorov pochvaľuje a užíva si jeho výhody. S rezervačným systémom budú spokojní aj vaši klienti a vy sa zbavíte organizačnej záťaže. Vaše lekcie, kurzy a workshopy budete plánovať a spravovať efektívnejšie.

V tomto článku sa pokúsim zhrnúť niekoľko výhod, ktoré používanie rezervačného systému prináša.

Letné novinky v rezervačnom systéme

· 3 minúty čítania
Honza Bouchner
zakladatel a tech lead Zenamu.com

Slnovrat priniesol leto a my do nášho rezervačného systému pre jógu prinášame kopu horúcich noviniek 🌞🧘‍♀️

Ubehlo mesiac od nášho posledného spravodaja, počas ktorého sme intenzívne pracovali na všetkých Vašich podnetoch a na tom, aby Zenamu ešte viac uľahčovalo prácu a robilo Vám radosť.

A nám robí radosť, že môžeme predstaviť hneď 4 novinky!

Jógové kurzy, workshopy a mnoho dalšího

· 3 minúty čítania
Honza Bouchner
zakladatel a tech lead Zenamu.com

Co je nového v našem rezervačním systému pro jógu?

Zenamu se snažíme hlavně díky vám – našim uživatelům – neustále zlepšovat a máme velkou radost, že můžeme představit novinky, které v systému za poslední 2 měsíce přibyly 🚀.